life (70) wisdom (38) quotes/poems (32) family (28) events (22) Ramadhan (19) iiu (19) marriage (19) books (17) memories (16) stories (14) dreams (12) children (7) sightseeing (6) photoshop (5) skills (5) works (5) That Turning Point That Journey (2) Utau (2) cooking (2) ayat cinta <3 (1) vacation (1)

Monday, November 15, 2010

Recce

Semalam, (since sekarang sudah 15 Nov..hehe) aku g survey tempat untuk kem bulan 31/12-2/1 nanti bersama lagi tiga orang committee . Jadi drebar je. Tapi ini pengalaman baru untuk aku, drive dari pergi sampai balik. Dari UIA, bergerak ke Bukit Cerakah, Shah Alam. Ikut kereta brothers kat depan. Depa bawak keta lalu pusing-pusing. haish..dah la pinjam keta orang.

FYI, kete yang aku bawak ni kete saga lama. Aku mana penah bawak kete len selain kete kancil. hee, so agak nervous la nak bawak kete pinjam ni. Sampai kat Bukit Cerakah, sama-samalah survey tempat. Seyezly, Cerakah tak best! Sungai(kalo bley kata sungailah) die pun dah kering. Patu banyak monyet pulak tu. Dua kali dah camping kat Cerakah.

Then, lepas pusing round tengok tapak Khemah, since chalet dah penuh kena book, kiteorang pun balik nak g survey ulu yam pulak. Before that, kiteorang g cari tempat nak solat, aku yg drive ni, follow je kete brothers tu g mane. Last2 derang bawak g UIA PJ, nostalgiknya...haha..lama dan berkurun dah tak g uia pj, time ni uia pj ada festival. RAFEST, Raudhah Festival. sekejap je duk sini, then terus ke destinasi yg seterusnya.

Dalam perjalanan pegi ke ulu yam, hujan turun, tapi tak lebat sangat. aku da cuak da, sebab balik mesti hujan lebat. nak bawak kete naik turun bukit, memang lemah r jawabnya. At the end, time nak balik tu, ada la jugak 2-3 kali enjin mati. hehe

Kawasan ulu yam yang kiteorang g tu, atleast bagi aku, kawasan baru la. cantik...best! So, harapnya derang pilih ulu yam..^^

p/s:penat giler memandu!lepas maghrib je trus tido...

2 comments:

maryam muhammad said...

heee, tq pemandu berhemah. takpe, practise makes perfect^^

Sirr said...

lol...
no probs~