life (68) wisdom (37) quotes/poems (32) family (26) events (20) iiu (19) Ramadhan (17) books (17) marriage (17) memories (14) stories (14) dreams (10) sightseeing (6) children (5) photoshop (5) skills (5) works (5) That Turning Point That Journey (2) Utau (2) cooking (2) ayat cinta <3 (1) vacation (1)

Sunday, June 21, 2009

Gembira dalam sedih?-reunion sgpusuian


Bismillahirahmanirahim..

Sebelum melanjutkan cerita yang berlaku pada hari tersebut, memulanya nak mohon seribu kemaafan andai dalam entry kali ini, ada ayat-ayat yang menyinggung perasaan pihak yang hadir pada tempat kejadian ataupun tidak. Honestly, lepas dah perfikir panjang, i thought i really need to write somethings. Rather than i keep it by myself, why not share it with other, moga kat sini ada pengajaran dan boleh memperbaiki perjumpaan buat masa akan datang. Insya Allah kita akan jumpa lagi kan?

19 Jun 2009, Klcc.

Hari ini (19jun) Intan dan Azam organize reunion buat batch 2002-2006. Ramai jugak yang datang. Actually memang seronok dapat jumpa dengan semua orang balik. Especially kawan2 yang dah lama tak jumpa. eheh, bukan tak gembira jumpa kawan-kawan yang biasa jumpa, tapi kegembiraan berjumpa dengan yang lama tak jumpa lagi banyak..

Semua makin cantik dan bergaya.LOL. Macam yang korang boleh baca kat blog una, azam, nadea and yan. Insya Allah lagi detail dan menarik dari dalam blog ni. Eventhough tak de activitit2 melainkan aktiviti bertukar berita dan bergambar, tetap hari ini terisi dengan rasa bermakna. ^^

Sedih? kenapa? Sebab mata yang memandang rasa sedih. Balik dari jumpa kengkawan semua, balik dengan mashitah, ntah macam mana timbul soal ni. Tak bape ingat kenapa. Luahka lah kat Mashitah, rasa takut, sedih suma tengok kawan2. Well we are changing. I know. Sedih sebab, kita berjumpa, tapi batas pergaulan kurang terjaga. Bukanlah nak suruh korang berborak di balik pokok or balik tabir. Its natural la face to face. Kat sekolah dulupun camtu gak. Takkan dah keluar kena borak balik tabir/pokok/dinding plak kan. tak de maksud camtu.

Cuma mungkin terlampau gembira sangat berjumpa sampai kita terlupa. Tertepuk bahu opposite gender ke apa ke. Huu..bukan nak bagi ceramah kat korang, sebab aku tau korang pun tau. Mungkin sebab kita terlampau gembira berjumpa, tanpa sengaja benda ni berlaku. Tak taulah kalau mata ni tersalah nampak. Wallahu'alam.

Sebabnya, aku harap pertemuan sebegini berlangsung dengan mendapat redha-Nya. Bukanlah lepas ni kene buat buka majlis baca qur'an sume. Cume harapnya pertemuan akan datang lebih terjaga. Nak ke nanti kalau ada cikgu-cikgu ternampak keadaan camni, kecewa? Bukan hal hipokrit kat sini, tapi hal agama. Benda yang wajib kita patuh. Bukan nak jaga pandangan cikgu2 terhadap kita, tapi pandangan Sang Pencipta.
Tapi, kalau aku tegur macam ni, taknak lah kalau korang kecil hati and tamau ajak aku gi mane2 dah. Bila aku cakap camni, tamau ar korang cakap aku ni alim bagai. Sebab aku bukan baik dan perfect pun. What if one day aku terbuat bende2 yang aku tegur korang?(nauzubillah..minta dijauhkan). Koranglah harapan aku untuk tegur kesilapan aku kalau2 aku pulak yang terbuat, sengaja buat, or buat-buat buat.

Please..lets take this as positive and aku tak cakap semua kat situ bertepuk tampar bagai. Macam azam cakap, sape makan cili die terasa pedasnya. Bukan aku tulis ni untuk bagi korang rase pedas, tapi take is as bende yang kita boleh perbaiki lagi. Kawan bukan hanya untuk bersama kita bergelak ketawa or mengampu. Definisi kawan pada aku ialah orang yang support kita dari segala penjuru, bersama dengan kita susah dan senang dan yang paling penting, berani nak tegur kalau kita ada buat salah. Tak semua boleh ada ciri2 ni, tapi as long as we tried to, we will Insya Allah.

Lepas ni, jangan pulak korang tamau tegur aku. Aku masih perlukan teguran dari korang. Macam Peha tegur aku time form 5 tu, macam azam tegur aku kat matrix dulu and macam yang pia selalu tegur aku bila aku jadi sgt stubborn. akupun wat salah gak. Bila korang tegur, aku tau, korang sayang kat aku ^^. Aku tau, masih banyak lagi kesilapan dan tingkah laku yang aku perlu perbaiki agar korang tak kecil hati dan feel annoy lagi dengan aku.

Sungguh aku gembira jumpa korang balik!

buat yang akan masuk university lepas ni, May korang success dengan jayanya menghadapi kehidupan as Mahasiswa/siswi. And yang sudah/sedang berada di alam university moga kita sama-sama success.Amin.
Aku tulis sebab aku sayag korang semua..^^

6 comments:

Hasanah89 said...

Salam mayam...
Nk sgt join korang...
tp, huhuhu...
dh kne blk kampus...
Miss u my dear...:)

azam adnan said...

Alhamdulillah masih ad ag kwn ak yg berani nk tegur n nasihat aku n kwn2 len.bgus yam!insya Allah pani aku arap masing2 akn observe dgn ethics dorg klu jumpa sesama dorg..hehe..

Sirr said...

@hasanah: wa..sanah..missing u toO!!!rmai jugak yg tak datang ritu..huhu..hopefully kit akan jumpa pd masa akan dtg ea..

@azam: Thanks sebab sudi terima nasihat aku dgn terbuka. Aku dah try sehabis baik aku untuk susun ayat so tak de yg kecil hati bila aku tegur camtu.

azyan azilah said...

thanz..
mmg skunk sume dah agak berubah. people do change.rite?

tp tu la,dlm kegembiraan,kne ada yg sedar.
xla sume leka.
maaf kalo aku terpesong.
:)

Sirr said...

huu
yan aku tak minta ko minta maaf kat aku klo ko wat salah..sebab ko tak buat salah kat aku.
aku sayang korang semua..aku nak jumpa korang semua kat sana lagi..i have to say this. even nnt aku kehilangan kawan.even nnt aku dipulaukan. Nekad aku lepas satu incident ni berlaku. I have to build my courage.Taknak bende sama berulang.
Berkata benar walaupun pahit

Husna Najihah said...

bagus ats ingatan:)